M.C. Genemuiden 45 jaar

Dit weekend is ons 45 jarig bestaan. Dit willen wij vieren met iedereen die de club een warm hart toedraagt.
Er is onder andere live muziek, tourrits, een bandenwisseltoernooi, en nog veel meer!

U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 21september vanaf 11:00uur

Kijk in de agenda voor meer info.

 

Bandavond 22 jun (The Bottleneck Rockers)

Op zaterdag 22 juni treedt The Bottleneck Rockers op in de M.C.

Een 2 mans akoestische rockformatie uit Almelo bestaande uit Jean Hofman en Niek Mollen.Dit duo heeft haar zinnen gezet op de meest pure vorm van muziek maken en publiek vermaken, zoals zij het zelf noemen : “ACOUSTIC TO THE BONE”. Jean Hofman en Niek Mollen hebben elks apart hun sporen reeds lang verdiend in de muziekscene met optredens door het hele land in binnen-/buitenland en weten daardoor met hun jarenlange ervaring de tent goed op de kop te zetten. Het doel van THE BOTTLENECK ROCKERS is anders dan in hun vorige bands namelijk pure akoestische muziek te maken die ze met passie brengen en op die manier het publiek raken en dat live op energieke en [niet onbelangrijk] op humorvolle wijze weten te brengen waarbij tevens het publiek betrokken wordt !!! Rock’N Roll,Country,Metal,Blues,Soul of Pop covers…THE BOTTLENECK ROCKERS.THE BOTTLENECK ROCKERS zijn overal een welkome verschijning en treden voornamelijk op in  roegen/feesttenten/motortreffens/festivals maar ook op [besloten] privéfeesten zijn ze te vinden. Vanwege hun grote verscheidenheid in repertoire zijn ze daarom eigenlijk geschikt voor iedere gelegenheid voor jong en oud. Hun muziek varieert vanaf de jaren 60 tot de muziek van nu en alles uiteraard in een akoestisch jasje waaraan een eigen draai is gegeven om het live energiek en humorvol te kunnen brengen. Een kleine greep uit de enorme setlist: Neil Young, Guns N Roses, Kings of Leon, Prince, CCR, Fleetwood Mac, AC/DC…….ACOUSTIC TO THE BONE!!

Tot dan!

Zie ook www.thebottleneckrockers.nl

Sterrit 2019 (verslag + antwoorden)

Dit jaar een geweldige opkomst van 84 deelnemende auto’s (tegen de 400 personen, waarvan 32 kinderen) Zo als altijd zagen we weer veel bekende gezichten, maar ook streekgenoten die zich voor het eerst lieten verrassen.

Men vond bij terugkomst vooral enthousiast over de mooie route, dit jaar was er voor de jeugd een ringgooispel met fietsbanden en voor de ouderen een rebus.

De prijsuitreiking in het clubgebouw was als vanouds gezellig en gemoedelijk en rond 19.00 uur klaar, dus mooi op tijd.

De hoofdprijs overall is gewonnen door de fam. Boes, zij scoorden de meeste punten.

Alle winnaars zijn benaderd.

We willen onze sponsoren bedanken en de opbrengst zal ook dit jaar weer besteed worden aan de motorrit die we organiseren in september voor mensen met een beperking.

vragen :

Vraag 1; Wat wordt er zaterdag 18 mei 2019 georganiseerd door de motorclub ?

Antw: open toertocht voor motoren

Vraag 2; Tot wanneer was dit een turfwin gebied ?

Antw: ca 1940

Vraag 3; Tot wie zijn vermaak wordt het water rechts naast ons perpacht?

Antw: Ons vermaak

Vraag 4; de stadserven op Kampereiland zijn genummerd, van 1 tot en met ?

Antw: 173

Vraag 5; Wat is de datum dat er op Kampereiland pacht wordt betaald ?

Antw: 22 februari

Vraag 6; In hoeveel gemeetes hebben we gereden?

Antw: 6 nl Zwartewaterland, Staphorst, Steenwijkerland, Noordoostpolder, Kampen en Zwolle

Vraag 7; Op welk adres hangt de vlag van de Motorclub (de vlag bij het clubgebouw uitgezonderd )

Antw: Kadoelerweg 10a Kraggenburg

Vraag 8; Wie zijn onze vaste controleurs van de Sterrit?

Antw: Erik Kuijer en Wilma Visscher ( zij controleren samen de sterrit voordat het boekje wordt gedrukt en jullie deze kunnen rijden )

Antwoorden foto’s

Kattewaardweg 3 (boerderij)

Zwartewater (beeld dame)

Poepershoek(huis met luiken)

Zwartsluis (bord urkervispaviljoen)

Zwartewaterkloosterweg 5 (bord aan de gevel)

Sonnebergweg 20 (beeld boer)

het bedrag van de boodschappenmand is € 30.63

Rebus Wie bedacht de eerste poster van de sterrit

Antw; Arie van Rees

 

Voor foto’s en verslagen zie onderstaande links

www.gaellemuun.nl (antwoorden)

www.gaellemuun.nl (start)

www.breman.net

www.genemuidenactueel.nl

Zijspantreffen 2019 (verslag)

Dit weekend is het feest bij de Motorclub van Genemuiden. Het is al weer 10 jaar geleden dat de zijspanners voor het eerst bij elkaar kwamen. Dit weekend dus weer en dat is voor iedereen weer een gezellig weekend van ontmoetingen en verhalen.

De eersten hebben hun tenten alweer opgezet en proosten dat ze weer in Genemuiden zijn. Er is bij de ingang nu een inschrijf keet/kantoor en Jolette Bennink begroet zoals altijd iedereen hartelijk. Ook zij kent iedereen door de jaren heen.

Voor het jubileum heeft de motorclub als verrassing shirts laten maken en morgen gaan ze rond 13.30 uur een toerrit maken richting Ruinerwold. Daar wordt over twee weken een ‘motorcamping’ geopend en de groep is uitgenodigd op de koffie en mag alvast een kijken nemen.

Verder is het een weekend van muziek zowel vanavond als morgenavond, de grote palletkachel gaat aan, ontbijten in de buiten lucht en heel veel plezier. Het is een grote gezellige familie voor groot en klein.

Twee rijders van het eerste begin van zijspantreffen hebben een leuk verhaal geschreven en dat kunt u hieronder lezen:  het verhaal van Jan-Willem & Guido

10 jaar zijspantreffen Genemuiden

We schrijven 2009, het jaar dat twee enthousiaste sleutelaars in een nieuw avontuur springen. Inmiddels wat zijspanjaren achter de rug wordt er besloten een eigen combinatie op te bouwen. Veel research op internet en een goede voorbereiding gaf als resultaat een prachtig span wat nog steeds jaarlijks volop gebruikt word. Op het motor-forum werden de zaken bijgehouden, en na het Euro Gespann treffen 2009 in Luxemburg was een gezellige zijspan clan ontstaan met gelijkgestemde mensen. Dat forum bestond al wel wat langer, dus hadden ze al een jaarlijkse meeting, het BOT-treffen (Brabants Olifanten Treffen) wat qua locatie elke keer verhuisde binnen Nederland. Het was maar net wie de organiserende partij was, die zocht ook de locatie uit. Het was een treffen zonder luxe, en ieder nam zijn eigen eten en drinken mee.

Guido en ik kwamen op het idee ook zo’n treffen te organiseren, en kwamen natuurlijk met de locatie van ons destijds gloednieuwe clubhuis in Genemuiden op de proppen. Dit was in tegenstelling tot de BOT formule een meer georganiseerd geheel, hetgeen de Motor-forum leden zorgen baarde. Het woord “bestuur” gaf de doorslag het niet als een BOT editie door te laten gaan, maar het 1e zijspantreffen in Genemuiden was een feit. Later hebben we het BOT nog wel georganiseerd, maar vond het plaats bij de Paardeboer op Kampereiland. Dit paste wel in het BOT plaatje, en zo kwam alles nog goed.

De eerste editie, toen alleen nog de zaterdag, was meteen een succes, en enkele Motor-forum vrienden kwamen al op vrijdag avond onze kant op. Om iedereen toch wat te eten aan te kunnen bieden, werd er een grote pan macaroni meegenomen die altijd gretig aftrek vond. De eerste paar jaren bleven op die manier een gezellig, goed bezocht treffen met bezoekers vooral op zaterdag. We hadden van het begin af aan al een toerrit in de buurt, en een band op zaterdag avond. De eerste editie met Lido Shuffle en 12X12”.

De geruchten dat het op vrijdag avond al heel gezellig was in het clubhuis gingen al snel de ronde, en zo werd het op de vrijdag avond al gezellig wat drukker, en kwamen er al meer en meer tenten bij. Inmiddels kunnen we spreken van een tweedaags evenement, want nu komt het grootste gros al op vrijdag, en word het op zaterdag altijd nog weer iets drukker. Het eten is al een paar jaar uitbesteed, en ook de sanitaire voorziening is ingericht op een groter aantal mensen. Bezoekers kunnen we rekenen tot internationaal, en trots zijn we dan ook dat we dit weekend de 10e editie mogen organiseren.

Speciaal voor deze editie hebben we nog wat groter uitgepakt met live muziek. Vrijdag avond zal Whack Céol zijn Ierse Folk ten gehore brengen. De vrijdag avond is en blijft als vanouds in kroegsfeer, hier zal het geluidsniveau ook bij passen.

Op zaterdag kan men in alle rust elkaars creaties bekijken en bespreken. Voor de liefhebber vertrekt de toertocht tussen 14.00 en 15.00 uur.

In de namiddag hebben we bij mooi weer een optreden van Longshot Gamble uit Staphorst op het buiten podium. De avond zal in de feeststemming worden gebracht door de Dan Stennis Band. Zij spelen 80’s rock van de hoogste categorie. Nummers van Europe, Ultravox, Bon Jovi, Van Halen en veel meer. Zanger Stan Verbraak is vooral bekend als Lead zanger van de Nederlandse Hardrock formatie Helloïse, maar zingt ook bij tribute bands als Stormbringer (Deep Purple), 5150 (Van Halen) en coverband Loudfire die meer 70’s rock ten gehore brengt.

Iedereen kan tijdens het zijspantreffen zijn hart ophalen. Zowel de liefhebber van nieuwe, oude en/of zijspan motoren, de muziek liefhebber, of die liever buiten bij de grote pallet kachel over van alles en nog wat wil praten.

Dit geld voor de treffen gangers, maar zeker ook voor de omwonenden die eens een kijkje bij onze mooie club willen nemen. Zij zijn bij dezen van harte uitgenodigd. Iedereen is welkom!

Dankzij de inzet van een deel van onze leden, en een vaste groep mensen die zich tomeloos inzetten voor dit evenement, kunnen we weer rekenen op een geslaagd weekend. De sfeer is altijd uitmuntend, en ook het weer lijkt weer mee te werken!

Kortom, geen reden meer om niet te komen naar Genemuiden.

Tekst door www.genemuidenactueel.nl

 

Voor foto’s en verslagen zie onderstaande links:

www.genemuidenactueel.nl

www.breman.net (vrijdag)

www.breman.net (zaterdag)

www.geallemuun.nl

 

Van hier tot Tokio, door Paul van Hooff

Motorrijder en avonturier Paul van Hooff.

Op zijn oude Moto Guzzi ‘Guus’ motor reed hij van hier tot Tokio en beleefde uitzinnige avonturen.

Daarover schreef hij een boek. Over reizen, afzien, ontmoeten en overleven.

Op vrijdagavond 15maart komt hij zijn verhaal presenteren bij M.C. Genemuiden.

Aanvang: 20:00u 

Entree €5,-

Voor meer info zie agenda

Hot Rod Rally 2019 (verslag)

Afgelopen weekend was de 42e editie van de jaarlijkse Hot Rod Rally bij Motorclub Genemuiden. Liefhebbers van oude BSA, maar ook andere oude motoren waren te gast bij het clubhuis.

Niet alleen Nederlanders, maar ook een groep uit Engeland, en enkele motorrijders uit Duitsland. 27 liefhebbers hebben zich ingeschreven om een weekendje te kamperen.

Ondanks het winterse weer staat het veld lekker vol, en is het gezellig druk. De deelnemers worden goed verzorgd, en hoeven zich niet te vervelen. Zaterdagmiddag was een mooie toertocht gemaakt naar Hattem waar een uitlaatfabriek is bezocht. Zaterdagavond was er live muziek van de sixties rock’n roll band Hayfever.

Zondag zat het er weer op voor alle gasten. De meesten hebben dan al voor de middag hun spullen gepakt, en zijn dan onderweg naar huis.

Gerrit vond het ook leuk.

 

Voor foto’s en verslagen zie onderstaande links:

http://www.genemuidenactueel.nl/2019/01/25/slapen-in-de-sneeuw-bij-mc-genemuiden/

https://www.gaellemuun.nl/nieuws-genemuiden/8660/42e-Hot-Rod-Rally-met-internationaal-tintje

Zijspantreffen editie 10

Alweer tien jaar zijspantreffen Genemuiden op rij!!

Op vrijdag avond wederom een huiskamef sfeer concert van Whack Céol. Zij zorgen weer voor sfeer in de vorm van ierse folk. De vrijdag avond van het zijspantreffen vanouds in kroeg sfeer.

Op zaterdag middag word de toerrit gereden rond 14.00
Bij terugkomst hebben we Longshot Gamble hopelijk op het buitenpodium. We hopen dan ook voor de tiende keer op rij op mooi weer. 

Op zaterdag avond mogen we de Dan Stennis Band verwelkomen, met als leadzanger Stan Verbraak van o.a. Helloise en Highway Chile. De “Dan Stennis” Band is recent opgericht naar aanleiding van een uitnodiging om in Duitsland een paar grote optredens te verzorgen.

De bandleden zijn zonder uitzondering zeer ervaren muzikanten, en een avondje DSB staat dus bij voorbaat garant voor een lekkere pot muziek.

De band rondom zanger Stan Verbraak speelt voornamelijk Jaren 80 Rock covers. Het geluid van de band past in de traditie van wereldacts zoals Europe, Bon Jovi, Van Halen, enz. Je waant je gewoon weer terug in the 80’s!

De band bestaat uit:
– Stan Verbraak (Helloïse, Highway Chile, Stormbringer, 5150, Loudfire) – zang
– Bart Doornbusch (Lead Balloon) – gitaar
– Erik van Giesen (Spank !, SOT) – toetsen en backing vox
– Richard van Leeuwen (Rebelstar, ex-Within Temptation) – drums
– Maurice Laurijs (Lead Balloon) – bas en backing vox

Voor de stille genieters die het band geweld ontvluchten hebben we buiten onze fijne pallet kachel waar hele pallets in gaan 😉

Voor eten is gezorgd, je hoeft niets zelf mee te nemen. Op zaterdag staat er de gehele dag een snackwagen met tal van keuze. Zaterdag en zondag ochtend is er een ontbijt met de bekende “zelf ei bak pan”

Tot 5 april!!

Hot Rod Rally 2019

  1. De 42e Hot Rod Rally is aanstaande! Zoals elk jaar wordt er in hartje winter bij MC Genemuiden het BSA Treffen georganiseerd.

Kijk in de agenda voor meer info.

Bandavond 8dec (Idiot Proof)

DIOT PROOF, al vanaf 1993 een begrip in de wereld van rock-covers. Vanaf het prille begin hebben de bandleden laten zien en horen waar het voor hen om gaat: vette optredens, een uitgelaten sfeer en hoogstaande kwaliteit. Door de jaren heen heeft de ervaren band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd. Hooggespannen verwachtingen van organisatoren worden telkens waargemaakt, zo niet overtroffen. Van de kleinste kroeg tot het grootste festival, IDIOT PROOF imponeerde op alle bezochte locaties met zijn klasse en professionaliteit. De covers worden met overtuiging op het aanwezige publiek uitgestort. Niet naspelen, maar beleven, dàt is IDIOT PROOF!

Inmiddels is een lange lijst van locaties onstaan waar IDIOT PROOF heeft gespeeld. En vaak wordt de band op herhaling teruggevraagd. De band speelt niet alleen binnen de eigen provincie Brabant, maar zeker ook daarbuiten. Zoals locaties in Zeeland, Limburg, Gelderland, Noord-Holland, Zuid-Holland, België en zelfs Denemarken, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk.

 
Als klap op de vuurpijl staan de mannen 8 december in de hoofdzaal van MC Genemuiden.

Bandavond 27okt. (Semtex)

“Tot aan je strot in het genot!”

Een van de vele uitdrukkingen, welke worden gebruikt voor het omschrijven van de volgende band:

SEMTEX!! En komen zaterdag 27 oktober naar M.C. Genemuiden!

Semtex is een heavy rockcover-band uit ’t Gooi, die heeft gekozen voor een muzikaal ‘feest van herkenning’!

Tijdens het spetterende optreden komen de bekende topsongs van o.a. AC/DC, Deep Purple, Jimi Hendrix, Thin Lizzy, Status Quo, ZZ Top, en Whitesnake voorbij.

Maar ook bijvoorbeeld nummers van een funky band als Living Colour worden door deze ervaren power-band met een dikke groove en grote grijns gespeeld.

Vette nummers die iedereen kent en lekker meebrult!

Kijk trouwens in de agenda voor meer info

Tot zaterdag 27oktober!

Top