Zijspantreffen 2019 (verslag)

Dit weekend is het feest bij de Motorclub van Genemuiden. Het is al weer 10 jaar geleden dat de zijspanners voor het eerst bij elkaar kwamen. Dit weekend dus weer en dat is voor iedereen weer een gezellig weekend van ontmoetingen en verhalen.

De eersten hebben hun tenten alweer opgezet en proosten dat ze weer in Genemuiden zijn. Er is bij de ingang nu een inschrijf keet/kantoor en Jolette Bennink begroet zoals altijd iedereen hartelijk. Ook zij kent iedereen door de jaren heen.

Voor het jubileum heeft de motorclub als verrassing shirts laten maken en morgen gaan ze rond 13.30 uur een toerrit maken richting Ruinerwold. Daar wordt over twee weken een ‘motorcamping’ geopend en de groep is uitgenodigd op de koffie en mag alvast een kijken nemen.

Verder is het een weekend van muziek zowel vanavond als morgenavond, de grote palletkachel gaat aan, ontbijten in de buiten lucht en heel veel plezier. Het is een grote gezellige familie voor groot en klein.

Twee rijders van het eerste begin van zijspantreffen hebben een leuk verhaal geschreven en dat kunt u hieronder lezen:  het verhaal van Jan-Willem & Guido

10 jaar zijspantreffen Genemuiden

We schrijven 2009, het jaar dat twee enthousiaste sleutelaars in een nieuw avontuur springen. Inmiddels wat zijspanjaren achter de rug wordt er besloten een eigen combinatie op te bouwen. Veel research op internet en een goede voorbereiding gaf als resultaat een prachtig span wat nog steeds jaarlijks volop gebruikt word. Op het motor-forum werden de zaken bijgehouden, en na het Euro Gespann treffen 2009 in Luxemburg was een gezellige zijspan clan ontstaan met gelijkgestemde mensen. Dat forum bestond al wel wat langer, dus hadden ze al een jaarlijkse meeting, het BOT-treffen (Brabants Olifanten Treffen) wat qua locatie elke keer verhuisde binnen Nederland. Het was maar net wie de organiserende partij was, die zocht ook de locatie uit. Het was een treffen zonder luxe, en ieder nam zijn eigen eten en drinken mee.

Guido en ik kwamen op het idee ook zo’n treffen te organiseren, en kwamen natuurlijk met de locatie van ons destijds gloednieuwe clubhuis in Genemuiden op de proppen. Dit was in tegenstelling tot de BOT formule een meer georganiseerd geheel, hetgeen de Motor-forum leden zorgen baarde. Het woord “bestuur” gaf de doorslag het niet als een BOT editie door te laten gaan, maar het 1e zijspantreffen in Genemuiden was een feit. Later hebben we het BOT nog wel georganiseerd, maar vond het plaats bij de Paardeboer op Kampereiland. Dit paste wel in het BOT plaatje, en zo kwam alles nog goed.

De eerste editie, toen alleen nog de zaterdag, was meteen een succes, en enkele Motor-forum vrienden kwamen al op vrijdag avond onze kant op. Om iedereen toch wat te eten aan te kunnen bieden, werd er een grote pan macaroni meegenomen die altijd gretig aftrek vond. De eerste paar jaren bleven op die manier een gezellig, goed bezocht treffen met bezoekers vooral op zaterdag. We hadden van het begin af aan al een toerrit in de buurt, en een band op zaterdag avond. De eerste editie met Lido Shuffle en 12X12”.

De geruchten dat het op vrijdag avond al heel gezellig was in het clubhuis gingen al snel de ronde, en zo werd het op de vrijdag avond al gezellig wat drukker, en kwamen er al meer en meer tenten bij. Inmiddels kunnen we spreken van een tweedaags evenement, want nu komt het grootste gros al op vrijdag, en word het op zaterdag altijd nog weer iets drukker. Het eten is al een paar jaar uitbesteed, en ook de sanitaire voorziening is ingericht op een groter aantal mensen. Bezoekers kunnen we rekenen tot internationaal, en trots zijn we dan ook dat we dit weekend de 10e editie mogen organiseren.

Speciaal voor deze editie hebben we nog wat groter uitgepakt met live muziek. Vrijdag avond zal Whack Céol zijn Ierse Folk ten gehore brengen. De vrijdag avond is en blijft als vanouds in kroegsfeer, hier zal het geluidsniveau ook bij passen.

Op zaterdag kan men in alle rust elkaars creaties bekijken en bespreken. Voor de liefhebber vertrekt de toertocht tussen 14.00 en 15.00 uur.

In de namiddag hebben we bij mooi weer een optreden van Longshot Gamble uit Staphorst op het buiten podium. De avond zal in de feeststemming worden gebracht door de Dan Stennis Band. Zij spelen 80’s rock van de hoogste categorie. Nummers van Europe, Ultravox, Bon Jovi, Van Halen en veel meer. Zanger Stan Verbraak is vooral bekend als Lead zanger van de Nederlandse Hardrock formatie Helloïse, maar zingt ook bij tribute bands als Stormbringer (Deep Purple), 5150 (Van Halen) en coverband Loudfire die meer 70’s rock ten gehore brengt.

Iedereen kan tijdens het zijspantreffen zijn hart ophalen. Zowel de liefhebber van nieuwe, oude en/of zijspan motoren, de muziek liefhebber, of die liever buiten bij de grote pallet kachel over van alles en nog wat wil praten.

Dit geld voor de treffen gangers, maar zeker ook voor de omwonenden die eens een kijkje bij onze mooie club willen nemen. Zij zijn bij dezen van harte uitgenodigd. Iedereen is welkom!

Dankzij de inzet van een deel van onze leden, en een vaste groep mensen die zich tomeloos inzetten voor dit evenement, kunnen we weer rekenen op een geslaagd weekend. De sfeer is altijd uitmuntend, en ook het weer lijkt weer mee te werken!

Kortom, geen reden meer om niet te komen naar Genemuiden.

Tekst door www.genemuidenactueel.nl

 

Voor foto’s en verslagen zie onderstaande links:

www.genemuidenactueel.nl

www.breman.net (vrijdag)

www.breman.net (zaterdag)

www.geallemuun.nl